Termex

Käsin kosketeltavaa lämpöä

Termex

Termex-tuotevalikoima

Termex-Selluvilla– kestävää energiatehokkuutta

Puhaltamalla asennettava lämmöneriste moderniin rakentamiseen

Termex-Selluvilla on ekologisesti keräyspaperista kuiduttamalla valmistettu palo- ja kosteusturvallinen puhalluslämmöneriste moderniin rakentamiseen. Termex-Selluvillan erinomaisuus perustuu lämmöneristyksen saumattomuuteen ja huokoisen puukuidun hengittävyyteen (=kykyyn tasata kosteutta) sekä pieneen ilmanläpäisevyyteen. Sen korkea ominaislämpökapasiteetti tasaa lämpötilavaihteluja ylläpitäen luonnollista asumisviihtyisyyttä.

Kodin lämpöä energiaa ja luontoa säästäen

Termex-Selluvilla valmistetaan mahdollisimman kevyellä ympäristörasituksella hyödyntäen EKOenergiamerkittyä tuulivoimaa. Kotimainen Termex-Selluvilla on turvallinen ja tutkittu tuote. Sillä on VTT-sertifikaatti ja ympäristöseloste.

Termex-Selluvilla – lämmin talvella, viileä kesällä

 • Hyvä lämmöneristävyys pienentää energian kulutusta kylmää vastaan
 • Tukee passiivista viilennystä kesäkuumalla säästäen viilennysenergiaa
 • Helppo asennus puhaltamalla. Asennustyö vie yleensä vain parisen tuntia riippuen puhallettavasta pinta-alasta.
 • Vähentää vedon tunnetta Hengittävä materiaali, tasaa kosteutta rakenteissa, parempi sisäilma
 • Kotimaassa EKOenergialla valmistettu aito kierrätystuote
 • Hiilidioksidivarasto
 • Kun rakennuksen elinkaari on lopussa, voidaan selluvilla kierrättää tai uusiokäyttää.

Siirry tästä Termex-Green+ ladattaviin aineistoihin

 


Termex-Green+ – entistäkin ekologisempaa rakentamista

Luonnonmukainen lämmöneriste

Termex-Eriste Oy on kehittänyt uuden lämmöneristeen puhallusvillatuoteperheeseensä. Green+ tuotteeseen on käytetty lajitellun sanomalehtipaperin lisäksi puhdasta luonnon savea palonestoaineena. Hyvin hienojakoinen mineraalihiukkasmassa lisätään paperikuituun ilmaturbiinikuiduttimessa, joka kuohkeuttaa kuidun hyvin lämpöä eristävään muotoon. Saviaines säilyy kuiturakenteessa tuotteen koko elinkaaren ajan. Elinkaarensa lopussa Termex Green+ on helposti kierrätettävissä oleva tuote.

Tuote voidaan asentaa puhaltamalla ylä-, väli- ja alapohja- sekä seinärakenteisiin helposti ja nopeasti. Lopputuloksena on saumaton ja tehokas lämmöneristys.

Termex-Green+ – lämmin talvella, viileä kesällä

Green+ -tuotteen palonestoaineena on käytetty puhdasta luonnon savea. Sen suorituskyky vastaa yleisesti markkinoilla olevia selluvilloja. Tarkemmat tiedot löydät tuotesertifikaatista.

Siirry tuotesertifikaattiin tästä


Selluvillalla on pitkät perinteet, se on vanhin teollisesti valmistettu ekologinen lämmöneriste.

Termex Sidox® - yläpohjaeristämisen uusi standardi

Uuden sukupolven puhalluslämmöneriste

Termex Sidox® on nykyaikainen Termex-Selluvillan puhallusmenetelmä, joka mahdollistaa saumattoman, liikkumattoman lopputuloksen. Käyttökohteita ovat yläpohjat uudisrakennuksissa ja lisäeristyksissä, ja  se soveltuu myös seinien äänen- ja lämmöneristyksiin. Sidox® yhdistää levyeristeiden ja puhalluseristeiden hyvät puolet: levyeristeiden mittapysyvyyden sekä puhallusasentamisen helppouden, saumattomuuden ja kustannustehokkuuden.

Stabiili

Sidox® pitää eristeen paikoillaan yläpohjassa. Tuuli ei eristettä siirrä ja painuma on minimaalinen. Edut syntyvät uudesta ja kehittyneestä asennustavasta, jolla kuidut sidotaan toisiinsa ja yläpohjan rakenteisiin. Asennuksen yhteydessä kuidut kiinnittyvät toisiinsa muodostaen yhtenäisen kevyen eristemassan.
Sidoxin® asennuksen jälkeen yläpohjaan ei jää levyeristeille tyypillisiä saumavuotoja. Sidox® takaa pysyvän, saumattoman ja tiiviin lämmöneristyksen. Sidox® on yläpohjaeristämisen uusi laatustandardi.
Sidox® asennustekniikkaa voidaan käyttää myös ulko- ja väliseinien eristämiseen – erinomainen keino lisäeristää esimerkiksi hirsiseinä, koska eristekuidut kiinnittyvät toisiinsa ja rakenteisiin täyttäen pienet kolot ja raot saumattomasti.

Termex Sidox® – lämmin talvella, viileä kesällä

 • muuten samat ominaisuudet kuin Termex-Selluvillalla paitsi asennuksen yhteydessä käytettävän lisäainesosan myötä kuidut liimautuvat toisiinsa muodostaen yhtenäisen ja lähes painumattoman levymäisen eristepatjan.

Siirry tästä Termex Sidox® ladattaviin aineistoihin


Sidox® -sidosainesosa lisätään puhallusvaiheessa Selluvillaan

Termex-Asennuskangas– seinäeristyksen onteloratkaisu

Termex-Asennuskangas mullistaa seinän eristämistekniikan

Termex-Asennuskangas pingotetaan tiukalle ja nidotaan avokoolaukseen niin, että muodostuu suljettu seinäkotelo. Kangas on ohutta, mutta kestävää polypropeenista valmistettua verkkokudosta, joka läpäisee ilmaa tehokkaasti. Termex-Selluvilla -lämmöneriste puhalletaan koteloon putkea pitkin ilmanpaineella. Puhallusilma pääsee poistumaan esteettä asennuskankaan läpi, jolloin eristekuidut pakkaantuvat muodostaen painumattoman, saumattoman ja tehokkaan lämmöneristekerroksen. Asennuksen jälkeen eristeen tiheys on yli 55 kg/m3. Sen massa parantaa ääneneristävyyttä ja lisää seinän lämpökapasiteettia.

Saumaton tapa toteuttaa seinän eristys

Puhaltamalla asennettava selluvilla täyttää kaikki raot ja kolot muodostaen saumattoman eristemassan, joka eristää tehokkaasti lämpöä niin talvella kuin kesälläkin. Unohda vanhanaikaiset levyeristeet – tilaa rakennuksesi seinäeristeeksi puhallusvilla asennettuna!

Termex-Asennuskangas

 • mahdollistaa painumattoman ja saumattoman seinäeristyksen
 • onteloihin on helppo ja nopea asentaa lämmösneriste puhaltamalla
 • eristettäessä ei jää ylimääräjätettä kuten esim. levyvillasta leikatessa

Siirry tästä Termex-Asennuskankaan ladattaviin aineistoihin


Lämmöneriste puhalletaan koteloon putkea pitkin ilmanpaineella.

Termex Zero– rakenneratkaisu uudisrakennuksiin

Testatusti energiaa säästävä ja turvallinen rakenne

Termex Zero -rakenneperhe on testatusti energiaa säästävä ja turvallinen rakenneratkaisu. Puupohjaisena, hengittävänä materiaalina, Termex-Selluvilla mahdollistaa kosteus- ja lämpöteknisesti toimivat rakenteet. Se tasaa rakenteen kosteus- ja lämpötilavaihteluja ja vähentää runkopuun kosteusrasitusta. Termex Zero -rakenteiden lämmönjohtavuus on erittäin matala, joten rakenteiden energiatehokkuus on erinomainen.

Termex Zero on hyvää rakentamisen laatua

Seinissä ja yläpohjassa käytettävä Termex Zero -rakenne vastaa tiukkoja passiivitalon energiatehokkuusvaatimuksia. Termex Zero -rakenne perustuu niin I-palkki- kuin ristikkorunkorakenteeseenkin. Seinässä ei ole kylmäsiltoja. Rakenteessa käytettävä Termex-Selluvilla on kosteutta tasaavaa puukuitupohjaista selluvillaa, joka mahdollistaa rakennusfysikaalisesti toimivat rakenteet.

Termex Zero -rakenneratkaisu

 • vähentää kosteusriskiä (vuotoilmanvaihto rakenteiden läpi pienenee)
 • parantaa energiatehokkuutta
 • auttaa rakennuksen painesuhteiden hallittavuutta
 • parantaa sisäilman laatua (ilmanvaihto toimii hallitusti ja tehokkaasti)
 • lisää asumisviihtyisyyttä (vetoisuus vähenee)
 • parantaa rakennuksen ääneneristävyyttä

Siirry tästä Termex Zeron ladattaviin aineistoihin


Termex Zero -passiivitalon seinärakenne on kosteusteknisesti turvallinen.